De omgeving van de Villa

De Villa is gelegen aan een mooi, boomrijk laantje; het is een deel van de vroegere Heideweg. De Heideweg vormde de verbindingsweg tussen Hoogland en Hooglanderveen. De Villa straalt klasse, vriendelijkheid en warmte uit, waarbij de architect is uitgegaan van een ontwerp welke in de sfeer van “De Boerderijkamer” goed tot zijn recht komt.

De Villa is gelegen in een woonwijk en heeft een besloten tuin met uitzicht op de omgeving en een boomgaard en moestuin aan de westzijde van het pand.
Op 200 meter ligt het winkelcentrum Emiclaer, twee kerken, en een wandelgebied met grote vijver. Er is een gezellige weekmarkt en er zijn mooie wandelroutes in de nabijheid. Goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer; er is voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein en in de naaste omgeving.

De omgeving – de wijk Kattenbroek – is een veel besproken gedeelte van Amersfoort, waarin eind negentiger jaren door stedenbouwkundige Ashok Balothra bijzondere aandacht is geschonken aan de ontwikkeling van het landschap voor wonen, werken en recreëren. Meerdere architecten hebben bijzondere panden ontworpen waardoor wandelen in deze wijk een verrassend aangename bezigheid is.