De omgeving van Villa Hooghe Heide

Villa Hooghe Heide ligt centraal in Nederland, in een noordelijke gedeelte van Amersfoort in de wijk Kattenbroek, ontworpen eind negentiger jaren door stedenbouwkundige Ashok Balothra.  Een interessante omgeving door de bijzondere ontwerpen van huizen waarvan zelfs miniaturen zijn opgenomen in Madurodam.

De Villa is gelegen in een woonwijk aan een authentiek laantje, wat deel is van de vroegere Heideweg. De Heideweg vormde de verbindingsweg tussen Hoogland en Hooglanderveen. Dit verklaart de herkomst van de naam van de Villa.

Op 200 meter van de Villa ligt het winkelcentrum Emiclaer met koffiecorners en diverse eetgelegenheden, twee kerken, een inloophuis en een wandelgebied met grote vijver. Er is een gezellige weekmarkt en er zijn leuke wandelroutes in de nabijheid.

Vanuit de woonkamer op de begane grond bieden openslaande deuren toegang tot de rijke tuin met bloemen, een kruidentuin en een aantal fruitbomen. De tuin biedt vrij uitzicht op de naaste omgeving.

Villa Hooghe Heide is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer op 100 meter afstand; er is voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein en in de naaste omgeving.